BBQ Review

Review Weber Go Anywhere BBQ met simpele quick-start knop

Door site-redactie - Prijs-update: 17 oktober 2019 -

Perfect voor op het strand dankzij stabiele poten

Barbecueën in het park, op het strand, lekker thuis of misschien bij vrienden. Met de Weber Go-Anywhere kan het allemaal, mits je het Weber gasbusje niet vergeet. Met zijn lage gewicht en opklapbare poten neem je de gasbarbecue eenvoudig overal mee naartoe. De barbecue beschikt over een stabiel frame met vier poten, zodat je hem altijd veilig neerzet. De Weber Go-Anywhere heeft een traploos instelbare temperatuur en beschikt over een geïntegreerd 'Grease Management System' waardoor het vet wegloopt en je opflakkerende vlammen voorkomt. Om de barbecue aan te steken druk je simpelweg op de Quick Start-knop.

Let op: het Weber gasflesje wordt niet meegeleverd.

De Weber Go-Anywhere Houtskool is licht van gewicht en de opklapbare poten maken het vervoeren van de barbecue erg gemakkelijk. De houtskoolbarbecue beschikt over een stabiel frame met 4 poten. Het verchroomde bovenrooster heeft een grilloppervlak van 42 bij 26 centimeter. Genoeg plek om voor 6 personen te grillen. De briketten plaats je eenvoudig op het hiervoor bestemde aluminium onderrooster. Staat de barbecue aan? Dan controleer je de luchttoevoer met de 2 regelbare ventilatieroosters. Met de deksel creëer je een oveneffect en grill je indirect. Hierdoor gaart het vlees langzaam.

Wat vinden wij van de Weber Go Anywhere?

De Weber heeft een erg uniek uiterlijk. Als je de barbecue voor de eerste keer ziet, heb je misschien niet meteen de hoogste verwachtingen. Het formaat van deze gasbarbecue is slechts 53x31 centimeter. Dit is erg klein en dat maakt de compacte barbecue perfect geschikt om overal mee naar toe te nemen. Het gewicht werkt hier ook goed aan bij. De barbecue weegt namelijk maar slechts zeven kilogram. Het grillrooster, ook wel het kookoppervlak genoemd, heeft een afmeting van 42x26 centimeter. Dit maakt hem geschikt voor maximaal zes personen. Daardoor is deze barbecue zeker een goede overweging als je graag onderweg bent, maar wel wilt barbecueën met vrienden of familie. Je neemt de barbecue handig mee dankzij het opklapbare frame.

Een gasbarbecue is voorzien van alle gemakken. Zeker deze barbecue doordat je hem nog sneller aansteekt. Dankzij de quick-start knop kun je in no-time aan tafel. Als je er toch van overtuigd bent (net als veel barbecueliefhebbers) dat je alleen kunt barbecueën op een houtskoolbarbecue, hebben we goed nieuws voor je. Deze Weber Go Anywhere is ook beschikbaar in de variant met houtskool. In je overweging kun je meenemen dat een gasbarbecue ideaal is voor als je kleine kinderen hebt of de barbecue meerdere avonden per week wilt gebruiken. Kinderen houden niet echt van wachten en als je iedere avond gaat barbecueën, heb je ook geen zin om steeds zo lang te moeten wachten. De barbecue heeft één brander. Jammer genoeg krijg je de gasdrukregelaar en de gasslang niet meegeleverd. Deze heb je wel nodig, dus die zou je later nog moeten aanschaffen.

Deze BBQ heeft een traploos instelbare temperatuur en een geïntegreerd Grease Management Systeem. Dit zorgt ervoor dat het vet wegloopt en het houdt opflakkerende vlammen tegen. Helaas zit er ook een groot nadeel aan dit GMS-systeem, want hoe handig het gebruik ervan ook is, je moet wel opletten na gebruik. Als je barbecue gaat verplaatsen heb je de kans dat er vet uit loopt. Pas dus goed op met je kleding of kofferbak: vet is zeer besmettelijk. De poten onder de BBQ lijken in eerste instantie nogal fragile. Maar niets is minder waar. De poten zijn gemaakt van verchroomd staal. Het zijn in totaal vier poten en dit zorgt voor veel stabiliteit, zelfs op plekken waar de barbecue normaal om zou vallen. Dit is erg praktisch voor als je wil barbecueën in het park, strand of op een boot.

Heb je meer behoefte aan deze barbecue met houtskool? Dat kan! De barbecue is technisch hetzelfde, alleen steek je deze aan met houtskool.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

AmazingRibs.com:
Review Weber Go-Anywhere Gas
Weber's Go-Anywhere has been copied by other BBQ manufacturers, but no one does it better. Weber's superior porcelain enamel coated lid and firebox will last long and comes with a 10 year warranty. The Go-Anywhere heats up fast and cooks evenly. In 2014 Weber switched from a nickel coated steel cooking grate to a porcelain enameled, ribbed plate with open slots to reduce flare-ups and even out heat.
Score: 8.0
Good Housekeeping Institute:
Review Weber Go-Anywhere Gas
The Weber Go Anywhere Gas Barbecue is a compact and basic, no fuss barbecue great for camping. Very portable and easy to store. Excellent cooking performance, ideal for a family of four. Difficult to tell if burner is alight - flames not easily visible through cooking grate. No built-in thermostat. Easy to clean - small enough to fit cooking grate and lid in sink to wash in soapy water.
Score: 8.1


Conclusie

De Weber Go Anywhere Gas is een zeer compacte gasbarbecue. De BBQ is een lichtgewicht met slechts 7 kilogram. Het grilloppervlak heeft een afmeting van 42x26 centimeter, en is gemaakt van verchroomd staal. Ook de poten aan de onderkant van de barbecue zijn gemaakt van dit verchroomde staal. We zijn erg te spreken over dit materiaal. De vier poten zijn stevig en zorgen voor veel stabiliteit, ook op plekken waar hij normaal om zou vallen. Het Grease Management Systeem voorkomt opflakkerende vlammen en vangt het vet op. Helaas kan dit vet wel gaan lekken bij het verplaatsen.

8.1
 • Stabiele poten • Zeer compact • Quick-start knop
 • GMS-systeem kan vet lekken • Gasslang en gasdrukregelaar niet meegeleverd
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Weber Go-Anywhere Gas
  Prijzen vergelijken

  Weber Go-Anywhere Gas is onder andere te koop bij

  De BBQ winkel

  € 145,95

  Voor 18:00 besteld, morgen in huis

  Ga naar Allesvoorbbq.nl

  Eigentijds webwarenhuis

  € 145,95

  Op voorraad

  Ga naar fonQ

  Alles voor een glimlach

  € 147,99

  Beperkte voorraad, bestel snel

  Ga naar Coolblue

  Specificaties

  Kenmerken

  Type barbecue Gasbarbecue
  Thermometer

  Fysieke eigenschappen

  Kleur Zwart
  Materiaal rooster Verchroomd staal

  Gasbarbecues

  Type gasfles 10, 5 grijs (butaan/propaan), 5 groen (butaan/propaan), Gascartouche (wegwerp)

  Elektrische barbecues

  Vermogen (watt) 2,8 kW

  Weber Go-Anywhere Gas

  icon: Weber Go-Anywhere Gas

  Weber - Barbecueën in het park, op het strand, lekker thuis of bij vrienden. Met de Weber Go-Anywhere kan het allemaal, mits je het Weber gasbusje niet vergeet. Met zijn lage gewicht en opklapbare poten neem je de gasbarbecue eenvoudig overal mee naartoe. De barbecue beschikt over een stabiel frame met vier poten, zodat je hem altijd veilig neerzet. De Weber Go-Anywhere heeft een traploos instelbare...

  Relevante producten

  icon: Weber Go-Anywhere Houtskool - te koop vanaf: 86,45

  Weber Go-Anywhere Houtskool

  Weber - De Weber Go-Anywhere is licht van gewicht en de opklapbare poten maken het vervoeren van de barbecue erg gemakkelijk. De houtskoolbarbecue beschikt over een stabiel frame met 4...

  Meerdere verkopers: vanaf € 86,45

  icon: Weber Go-Anywhere Gas - te koop vanaf: 145,95

  Weber Go-Anywhere Gas

  Weber - Barbecueën in het park, op het strand, lekker thuis of bij vrienden. Met de Weber Go-Anywhere kan het allemaal, mits je het Weber gasbusje niet vergeet. Met zijn lage gewicht...

  Meerdere verkopers: vanaf € 145,95

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING BBQ & Buitenkeukens
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen