Buitenkeuken Review

Review Cadac Meridian 3B/4B+SB is snel schoon door vetopvangbak

Door site-redactie - Prijs-update: 17 oktober 2019 -

Kies je voor drie of vier branders?

De Cadac Meridian 3B/4B + SB is een strak vormgegeven buitenkeuken met 3 hoofdbranders, die het kookoppervlak gelijkmatig verwarmen. De dubbelwandige deksel houdt de warmte daarnaast extra goed vast voor het rondom grillen van je vlees en de ingebouwde thermometer vertelt je precies te temperatuur. Ook heeft deze gasbarbecue een krachtige zijbrander voor bijvoorbeeld het opwarmen van je sauzen. Deze zijbrander kan bovendien afgesloten worden om als zijtafel te dienen, aan de andere kant is er nog een inklapbare zijtafel. De Cadac Meridian heeft een gemakkelijk spoel- en reinigingssysteem door de afvoerkanalen die het vet naar de opvangbak voeren.

Met de Meridian kan je direct én indirect grillen. Voor direct grillen en koken plaats je de gerechten simpelweg boven de branders. Met indirect grillen ontsteek je alleen de buitenste branders en je plaatst het gerecht in het midden. Daarna sluit je de deksel en grilt die indirect voor het perfect garen van je gerechten.

Wat vinden wij van de Cadac Meridian 3B/4B + SB?

Deze serie van de Cadac buitenkeukens is verkrijgbaar met drie of vier branders (3B/4B). Als je kiest voor vier branders ligt de prijs een stukje hoger dan bij de drie branders. Het scheelt niet erg veel in prijs. De branders hebben een vermogen van 9,6kW/u per brander. Naast de verschillen in het aantal branders heb je ook de mogelijkheid om voor de kleur te kiezen. De ene versie heet de Cadac Meridian 3B/4B Zwart en de andere is de Cadac Meridian 3B/4B RVS. Laat je niet misleiden door het 'RVS'. Het verschil zit hem puur in de zilveren of zwarte kleur. Het materiaal is verder wel hetzelfde. Naast de branders hebben de BBQ's ook nog een zijbrander. De zijbrander is heel handig om bijvoorbeeld sausjes snel op te warmen. Je kunt dit ook gebruiken als warmteplaat. Het is echt een goede toevoeging aan de buitenkeuken. Let wel op, als je kiest voor drie branders krijg je drie branders én een zijbrander. En als je kiest voor vier branders krijg je vier branders én een zijbrander. Die zijbrander is dus een extraatje en is er nog niet bij opgeteld.

De BBQ is echt een flinke machine. Met een gewicht van 58 of 68 kilogram til je hem niet zomaar even opzij. Het opbouwen van de buitenkeuken bij eerst gebruik vraagt dan ook wel even wat van je tijd. De handleiding is vrij onduidelijk en alle onderdelen zijn zwaar. Hierdoor is het wel even een flinke puzzel voor je de buitenkeuken in elkaar hebt gezet. Maar eerlijk is eerlijk, als hij eenmaal staat dan heb je ook wat. Met deze barbecue kun je in totaal met maximaal 21 mensen barbecueën. Aan de voorkant zitten kastjes voor eventuele barbecue accessoires en voor je gasfles. Voor de gasfles is een speciale plek gemaakt in het kastje, dit is wel erg handig. Hierdoor hoef je deze nooit op de grond te zetten. Helaas krijg je de gasdrukregelaar en gasslang er niet bijgeleverd.

Een voordeel van de buitenkeuken is dat er goede wielen onderzitten. Aangezien het formaat en het gewicht van de BBQ enorm zijn, neem je deze niet zomaar onder je arm. Dankzij de wielen is deze barbecue alsnog mobiel. De barbecue heeft een kleine bakplaat en een groot rooster. Daarnaast heb je nog twee rekjes om iets indirect te grillen of om warm te houden als dat zo uitkomt. Onder de branders vind je het vetopvangsysteem. Dit werkt bijzonder goed. De vetopvangplaat is schuin en daardoor stroomt alles direct in het afvalbakje. Het schoonmaken is dus super makkelijk en je hebt er bijna geen omkijken naar. De deksel van de barbecue is dubbelwandig, dus de warmte wordt heel goed vastgehouden. De BBQ is sowieso heel snel warm. Hij is natuurlijk elektrisch dus na zo'n vijf minuten is de barbecue al warm, ideaal.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

GadgetGear.nl:
Review Cadac Meridian 3B + SB RVS
De Cadac Meridian 3B + SB is een fantastische buitenkeuken met het échte barbecue gevoel. De barbecue heeft een zee aan ruimte, veel superhandige snufjes zoals de schuifbare lade, het afneembare vetopvangbakje, de handig draaiknoppen om de gastoevoer te reguleren, de handige zijtafeltjes en de fijne brede, holle, grillroosters. Deze gasbarbecue is eigenlijk alles wat hij moet zijn en is een absolute aanrader.
Score: 8.6


Conclusie

De Cadac Meridian 3B/4B + SB is een elektrische buitenkeuken. Je kunt kiezen voor drie of vier branders met een vermogen van 9,6kW/u. De BBQ is enorm groot (en daardoor ook zwaar) en is te gebruiken met maximaal 21 personen. De handleiding van de Cadac is niet zo duidelijk en door het gewicht van de BBQ is hij niet eenvoudig in elkaar te zetten. Er zitten twee kastjes in, één voor barbecue accessoires en de andere is speciaal voor je gasfles. Helaas krijg je de gasdrukregelaar en gasslang er niet bijgeleverd. De Cadac heeft een groot rooster, een bakplaat en rekjes voor indirect grillen.

8.6
 • Kastje voor gasfles • Zijbrander • Dubbelwandige deksel
 • Zwaar • Gasdrukregelaar en gasslang niet meegeleverd • Lastig om in elkaar te zetten
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Cadac Meridian 3B + SB RVS
  Prijzen vergelijken

  Cadac Meridian 3B + SB RVS is onder andere te koop bij

  De BBQ winkel

  € 449,-

  Voor 18:00 besteld, morgen in huis

  Ga naar Allesvoorbbq.nl

  Ook voor BBQ's

  € 467,-

  uitverkocht

  Ga naar Blokker

  Online Shopping

  € 554,-

  Beschikbaar

  Ga naar Amazon

  Specificaties

  Kenmerken

  Type barbecue Buitenkeuken, Gasbarbecue
  Thermometer

  Fysieke eigenschappen

  Kleur Grijs
  Materiaal rooster Geëmailleerd staal

  Gasbarbecues

  Type gasfles 10, 5 grijs (butaan/propaan), 5 groen (butaan/propaan)

  Elektrische barbecues

  Vermogen (watt) 9,6 kW

  Cadac Meridian 3B + SB RVS

  icon: Cadac Meridian 3B + SB RVS

  Cadac - De Cadac Meridian 3B + SB is een strak vormgegeven buitenkeuken met 3 hoofdbranders, die het kookoppervlak gelijkmatig verwarmen. De dubbelwandige deksel houdt de warmte daarnaast extra goed vast voor het rondom grillen van je vlees en de ingebouwde thermometer vertelt je precies te temperatuur. Ook heeft deze gasbarbecue een krachtige zijbrander voor bijvoorbeeld het opwarmen van je sauzen. Deze...

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING BBQ & Buitenkeukens
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen