Spotlight

De onmisbare BBQ accessoires die iedere chef nodig heeft

Door site-redactie - Prijs-update: 19 augustus 2019 -

Komt de chef in jou helemaal naar boven op het moment dat je achter de barbecue staat? Goed nieuws. Als echte barbecuechef kunnen een aantal belangrijke essentials echt niet ontbreken. Als je in een tuincentrum of barbecuewinkel loopt, liggen er oneindig veel accessoires. Sommige accessoires zijn leuk om te testen maar zeker niet onmisbaar. Terwijl andere accessoires juist wel onmisbaar zijn, omdat ze je normale barbecue avond veel makkelijker en leuker maken. Er is namelijk niets vervelender dan dat je je voorbereid hebt op een gezellige avond barbecueën, maar je de juiste spullen niet bij de hand hebt. Als je bij de volgende zonnestraal de barbecue weer uit de kast haalt en deze lijst in huis hebt, kan de volgende barbecue avond door niets meer verstoord worden.

De barbecue zelf

Dit is natuurlijk geen accessoire, maar we willen hier toch even de nadruk op leggen. In een willekeurige bouwmarkt of warenhuis kun je de meest goedkope barbecues aanschaffen. Een barbecue voor twee tientjes of een wegwerpbarbecue voor een paar euro. Het lijkt voordelig maar helaas is dit vaak niet waar. Natuurlijk raden wij je niet aan om een dure barbecue aan te schaffen als je van plan bent om deze één of twee keer te gebruiken.

Maar zodra jij de barbecue vaker wil gaan gebruiken, raden wij je zeker aan om eens een goede investering te doen. Een goedkope barbecue geeft je teneerste niet de smaak van het vlees dat je zou willen en daarnaast is goedkoop vaak duurkoop. Voor je het weet ligt de BBQ bij de vuilnis en dan heb je alsnog niets. Door een goede barbecue te kopen, weet je zeker dat je de komende jaren goed zit.

Brikettenstarter

Eén van de handige essentials bij het barbecueën is een brikettenstarter. Een brikettenstarter werkt als een schoorsteen. Hij geleidt de warmte van beneden naar boven. Je legt 2 of 3 aanmaakblokjes op het rooster en steekt deze daarna. Hier zet je de brikettenstarter met briketten erin bovenop. Na circa 20 tot 30 minuten (zodra je een grijze aslaag ziet) verdeel je de briketten uit de starter over de barbecue. Je strooit ze als het ware uit de starter. Hierdoor zijn ze dus veel sneller warm en kun je sneller gaan beginnen met barbecueën. Wat ons betreft is dit onmisbaar.

De thermometer

Met een thermometer kun je heel precies meten hoeveel graden je vlees op dat moment is. Op die manier kun je de gaarheid van je vlees testen. Om een goed stuk vlees te maken ga je al gauw uit van je eigen gevoel. Je voelt even met je vinger aan het vlees en gokt het er maar op. Het resultaat zorgt helaas vaak voor droog óf nog te rauw vlees. Dat is jammer, want je doet je best om een lekker stuk vlees te barbecueën. Dankzij een thermometer kan dit niet meer misgaan. Je steekt de thermometer in het vlees en hij vertelt je precies hoeveel graden het is.

Je hebt twee verschillende thermometers. Zo heb je de thermometer die continu bijhoudt hoeveel graden het vlees is. Dit doe je door de thermometer in het vlees te steken en dan het elektronische gedeelte buiten de BBQ te houden. Op deze manier kun je in de gaten houden wat er binnenin de BBQ gebeurt. Op de luxere barbecues vind je ook een thermometer in de deksel. Via deze thermometer kun je achterhalen hoeveel graden de barbecue zelf is. Dit is handig om te weten omdat je op deze manier weet of de temperatuur constant blijft of daalt/stijgt.

Daarnaast heb je de 'instant' thermometer. Deze thermometer is erg simpel. Je steekt hem wederom in het vlees, maar dan vertelt hij je meteen hoeveel graden het vlees of de vis is. Er zijn veel thermometers op de markt die dit beloven. Veelal goedkope varianten. Helaas is dit vaak onbetrouwbaar en kun je hier alsnog niets uithalen. Het merk met de beste recensies wereldwijd is de Thermapen. Deze is niet goedkoop maar hij werkt fantastisch. Hij is altijd nauwkeurig en laat het je zien tot de graad nauwkeurig. Je hebt thermometers die je op afstand kunt bekijken door middel van een app op een mobiele telefoon of smartphone, zoals bijvoorbeeld de iGrill2 van Weber.

Draaien en smeren

Twee zeer praktische maar wel handige accessoires zijn de tang en de kwasten. Een tang gebruik je om je vlees om te draaien. Er zijn veel verschillende tangen op de markt. Een tip is om een roestvrijstalen tang aan te schaffen. Met deze tang kun je zonder al te veel kracht het vlees omdraaien en is de kans heel klein dat het vlees uit je tang glipt. Bij goedkopere tangen heb je vaak het nadeel dat ze niet goed dichtknijpen of losgaan als je vlees er tussen zit. Daarnaast zijn siliconen kwasten een echte uitvinding. Ook van de kwasten heb je veel verschillende varianten. In tegenstelling tot de tangen maakt het bij de kwast niet veel uit welke je koopt. Aan een siliconenkwast kan niet veel mis zijn, dus besteedt hier niet te veel geld aan. Een kwast gebruik je om vlees of groenten in te smeren. Je kunt het beste kiezen voor silicoon omdat hier geen geur of smaak aan blijft hangen na het afspoelen.

Staalborstel

De laatste onmisbare accessoire is de staalborstel. Het is het meest vervelende klusje bij het barbecueën, het schoonmaken van het rooster. Veel mensen onderschatten het schoonmaken van het rooster of slaan het zelfs over. Helaas is dit enorm ongezond. Alle zwarte stukjes die je op het rooster ziet zitten, is aangekoekt eten van eerder. Als je hier opnieuw vlees op gaat bereiden blijft de smaak van hangen. Hoe langer je wacht met schoonmaken, hoe viezer het wordt. Als je daar van blijft eten heb je zelfs de kans om er na een tijdje ziek van te worden.

Een staalborstel kan als de beste aangebrande etensresten van het rooster verwijderen. Dankzij de hardere haren neem je de stukken eten gemakkelijker mee. Er zijn veel soorten borstels op de markt maar het maakt niet veel uit welke je aanschaft. Het is belangrijk dat de kop hittebestendig is want anders kunnen de haren loslaten. Je wil natuurlijk niet haren in je mond als je de volgende keer weer gaat barbecueën. Daarnaast is het belangrijk dat je de borstel na enige tijd (circa 12-15 maanden) vervangt. Deze gaan niet oneindig mee.

icon: The Bastard Compact 2017 - te koop vanaf: 390,-

The Bastard Compact 2017

Meerdere verkopers

€ 390,-

icon: Campingaz Party Grill 600 - te koop vanaf: 149,-

Campingaz Party Grill 600

Meerdere verkopers

€ 149,-

icon: Patton Patio Chef 2+ - te koop vanaf: 224,24

Patton Patio Chef 2+

Meerdere verkopers

€ 224,24

icon: Weber Master Touch GBS System Edition 57 cm Ivory - te koop vanaf: 274,01

Weber Master Touch GBS System Edition 57 cm Ivory

Meerdere verkopers

€ 274,01

icon: Barbecook Siesta 412 - te koop vanaf: 491,50

Barbecook Siesta 412

Meerdere verkopers

€ 491,50

icon: Grandhall Premium GT3 Built-In (inbouw) - te koop vanaf: 38,84

Grandhall Premium GT3 Built-In (inbouw)

Meerdere verkopers

€ 38,84

icon: Cadac Meridian 3B + SB RVS - te koop vanaf: 554,-

Cadac Meridian 3B + SB RVS

Meerdere verkopers

€ 554,-

icon: Outdoorchef City Gas 420 G Tripod - te koop vanaf: 133,99

Outdoorchef City Gas 420 G Tripod

Meerdere verkopers

€ 133,99

The Bastard Compact 2017

REVIEW 8.4
icon: The Bastard Compact 2017 - te koop vanaf: 390,-
icon: The Bastard Compact 2017 - te koop vanaf: 390,-icon: The Bastard Compact 2017 - te koop vanaf: 390,-icon: The Bastard Compact 2017 - te koop vanaf: 390,-
De The Bastard Compact is de draagbare kamado van The Bastard. De keramische barbecue heeft een diameter van 38 cm en het grillrooster zelf heeft een diameter van 33 cm.
Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

Campingaz Party Grill 600

Met de Campingaz Party Grill 600 ben jij in goed (reis)gezelschap. Hij beschikt namelijk over uiteenlopende mogelijkheden.
Type barbecue: Kooktoestel
Thermometer:
Kleur: Blauw, Zwart
Materiaal rooster: Geėmailleerd staal

Patton Patio Chef 2+

De Patton Patio Chef 2+ burner Nova Black is een basis buitenkeuken met 2 hoofdbranders van elk 3,5 kW en een extra zijbrander van 3,2 kW. Een zijbrander is handig voor het opwarmen van bijvoorbeeld sauzen of het bereiden van bijgerechten.
Type barbecue: Buitenkeuken, Gasbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Gietijzer
Type gasfles: 10, 5 grijs (butaan/propaan), 5 groen (butaan/propaan)
Vermogen: 7 kW

Weber Master Touch GBS System Edition 57 cm Ivory

REVIEW 8.2
icon: Weber Master Touch GBS System Edition 57 cm Ivory - te koop vanaf: 274,01
icon: Weber Master Touch GBS System Edition 57 cm Ivory - te koop vanaf: 274,01icon: Weber Master Touch GBS System Edition 57 cm Ivory - te koop vanaf: 274,01icon: Weber Master Touch GBS System Edition 57 cm Ivory - te koop vanaf: 274,01
De Weber Master Touch 57 cm GBS Ivoor heeft een Gourmet BBQ System waarmee je wokgerechten, pizza's en zelfs poffertjes klaarmaakt. De houtskoolbarbecue is voorzien van een speciaal rooster met een uitneembaar middenstuk.
Type barbecue: Houtskoolbarbecue
Thermometer:
Kleur: Wit
Materiaal rooster: Verchroomd staal

Barbecook Siesta 412

De Barbecook Siesta 412 Zwart rijd je zo de tuin in als de eerste zonnestralen zich laten zien. De verrijdbare buitenkeuken heeft een kookoppervlakte van 70 x 43 centimeter en biedt je genoeg ruimte om maar liefst 17 personen van eten te voorzien.
Type barbecue: Buitenkeuken, Gasbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Verchroomd staal
Type gasfles: 10, 5 grijs (butaan/propaan), 5 groen (butaan/propaan)
Vermogen: 12 kW

Grandhall Premium GT3 Built-In (inbouw)

Creëer je eigen complete buitenkeuken met de Premium Built-In van Grandhall. Deze inbouw barbecue beschikt over drie hoofdbranders met een totaal vermogen van 12,6 kW.
Type barbecue: Gasbarbecue, Inbouw barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Geėmailleerd gietijzer
Type gasfles: 10, 5 grijs (butaan/propaan), 5 groen (butaan/propaan)
Vermogen: 12,6 kW

Cadac Meridian 3B + SB RVS

REVIEW 8.6
icon: Cadac Meridian 3B + SB RVS - te koop vanaf: 554,-
icon: Cadac Meridian 3B + SB RVS - te koop vanaf: 554,-icon: Cadac Meridian 3B + SB RVS - te koop vanaf: 554,-icon: Cadac Meridian 3B + SB RVS - te koop vanaf: 554,-
De Cadac Meridian 3B + SB is een strak vormgegeven buitenkeuken met 3 hoofdbranders, die het kookoppervlak gelijkmatig verwarmen. De dubbelwandige deksel houdt de warmte daarnaast extra goed vast voor het rondom grillen van je vlees en de ingebouwde thermometer vertelt je precies te temperatuur.
Type barbecue: Buitenkeuken, Gasbarbecue
Thermometer:
Kleur: Grijs
Materiaal rooster: Geėmailleerd staal
Type gasfles: 10, 5 grijs (butaan/propaan), 5 groen (butaan/propaan)
Vermogen: 9,6 kW

Outdoorchef City Gas 420 G Tripod

De Outdoorchef City 420 G Tripod Zwart is de meest compacte kogelbarbecue van Outdoorchef. Dit voorgemonteerde model is binnen enkele stappen gebruiksklaar.
Type barbecue: Gasbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Geėmailleerd staal
Type gasfles: 5 groen (butaan/propaan), Campingaz gasfles
Vermogen: 4,3 kW


Tip een ander en deel eenvoudig dit artikel!

Shops in the Spotlight

Voordelig geprijsd

Meer voordeel

KORTING BBQ & Buitenkeukens
De beste prijsvergelijker!

Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

Vergelijk alle prijzen